Salam kepada tuan2 dan semua pengunjung blog ini.terima kasih krn sudi mengunjungi blog kami.Barang2 didalam blog ini semuanya adalah koleksi pihak (Pusaka Alam).blog ini tiada kena mengena atau bersekongkol dgn blog2 lain.ada juga brg2 yg kami tidak tunjukkan disini.insyaallah pihak kami akan berurusan dgn tuan2 secara jujur dan amanah.dan jgn segan atau malu untuk bertanyakan brg2 yg tak seberapa yg ada didalam blog ini.ribuan terima kasih dgn kunjungan tuan2 semua..

SEMUANYA BARANGAN HANYALAH SEBAGAI SARANA, SEPERTI ANDA PERGI KE DOKTOR DAN ANDA YAKIN TERHADAP UBAT DOKTER YANG MAMPU MENYEMBUHKAN PENYAKIT ANDA. TIDAK ADA SALAHNYA KITA BERUSAHA ASALKAN TETAP PADA JALAN NYA DAN TIDAK PERNAH INGKAR ATAU MENDUAKAN NYA .


Thursday, August 23, 2012

Cincin 21 Jenis Kayu Asli

Dimaharkan RM210..Senarai jenis kayu dan bahan..kemuning hitam,gading gajah mina,nibong tunggal,kemuning emas,pahlawan kuning,teras delima,rotan songsang,senuduk putih,teras kelo,besi kuning,kayu tas,kayu tas hitam,kayu penunduk,raja kayu merah & kuning,akar bahar,tempurung buta,tanduk kijang putih,larak salah jantan & betina,buluh bunting,dan teras inai.ada besi kuning ditengah kayu ini.insyaallah teras kayu ini mempunyai pelbagai khasiat semulajadi.jika berminat sila hubungi.

Buloh Tikam Buloh Antik ::SOLD::

ini adalah salah satu barang yang jarang ditemui yaitu buloh Combong Tikam Buloh.Asli semulajadi.barang ini agak sangat sukar ditemui.menjadi buruan ramai dikalangan para penggemar barang mistik untuk tujuan2 tertentu.boleh dipindah milik kepada yang berhajat.sila hubungi jika berminat..

Wednesday, August 22, 2012

Friday, August 17, 2012

Buloh Bertemu Ruas Asli ::SOLD::

Buloh bambu bertemu ruas Asli semulajadi.barang ini agak sering menjadi buruan ramai dikalangan para penggemar barang mistik untuk tujuan2 tertentu.sangat jarang ditemui.Terima kasih pelanggan dari Johor..

Thursday, August 16, 2012

Keris Jawa Pamor Gigi Yu Luk 9

Untuk dimaharkan.Keris besar pamor gigi yu.panjang bilah 80cm.usia keris ini sekitar 50 tahun lebih.sila hubungi jika ada yg berminat.

Wednesday, August 15, 2012

Batu Geliga Laut Kidul ::SOLD::

Keris Jawa Antik ::SOLD::

Keris jawa tilamsari Antik.bilahnya sudah cukup tua sekitar 500 tahun.sampir dan hulunya juga Antik..sila hubungi jika berminat..Terima kasih sahabat dari Shah Alam.

Monday, August 13, 2012

Tongkat Kuno Antik ::SOLD::

Untuk dimaharkan kepada yg berminat..jarang ditemui tongkat lama jenis macam ini.jika ada yang berminat dengan barang ini sila hubungi..

Saturday, August 11, 2012

Keris Jawa Antik ::SOLD::

Keris Antik.bilah tua..Panjang Bilah 14 Inci.Pamor Miang Perak ada tompok merah.Pendokok Perak.Original Set. UNTUK PERHATIAN SAHABAT DARI TERENGGANU.

Friday, August 10, 2012

Keris Madura Antik Luk 13

Keris Madura Antik Luk 13.bilah tua.baru diwarang bilahnya.keris ini mempunyai sijil daripada Muzium Negara.barang original.lihat dan nilai sendiri.

Thursday, August 9, 2012

Keris Nagasostro Luk 11 ::SOLD::

keris nagasostro luk 11 kinatah emas.jika ada yg berminat sila hubungi..

Wednesday, August 8, 2012

Kapak Antik ::SOLD::

Jika ada yang berminat dengan barang ini sila hubungi.cuma ada satu ini sahaja.

Tuesday, August 7, 2012

Keris Antik Luk 5 ::SOLD::

Keris Luk 5 Antik.bilah tua.seperti ruas buloh.Hulu Jawa Demam Tanduk Ukir.sampir kayu kemuning.Panjang Bilah 15 Inci.sangat jarang ditemui..terima kasih penebus dari segamat.

Monday, August 6, 2012

Naga Leong Hitam ::Antik::

Naga Leong Hitam.jenis pusaka lama.jarang ditemui yang berwarna hitam.sila hubungi jika berminat..

Kapak Kuno Antik ::SOLD::

Barang kuno ini dari sejenis pusaka kuno lama.kelihatan seperti kapak zaman lama.barang dari zaman majopahit.sila hubungi jika berminat..Terima kasih Pelanggan dari Cheras selangor..

Thursday, August 2, 2012

Keris Sepukala Bugis ::SOLD::

Keris sepukala bugis Antik.bilahnya sudah agak tua.usia keris ini sekitar 400 tahun lebih.sarung dan hulu keris ini juga masih original.panjang bilahnya kurang lebih 27cm..Terima kasih pelanggan dari Brunei.